Na een afwezigheid van zes jaar, vindt van 6 t/m 11 oktober de HILTHO in Horst weer plaats. Met meer dan 150 deelnemers, waaronder veel lokale bedrijven en organisaties, die dit jaar aanwezig zijn op de HILTHO, biedt de lifestylebeurs een divers aanbod voor de bezoekers. Net als voorgaande edities zal het grote paviljoenencomplex weer verrijzen op het evenemententerrein van het Kasteelpark ter Horst.

Vertrouwen in de kracht van de HILTHO

Deze editie heeft Han Geurts de organisatie van de HILTHO op zich genomen. Samen met een team van medeorganisatoren steekt hij de beurs in een nieuw jasje. Het enthousiasme is groot onder zowel de organisatoren als de deelnemers om elkaar en bezoekers voor het eerst sinds 6 jaar weer persoonlijk te ontmoeten op de HILTHO. Han Geurts vertelt hierover: “De organisatie van een dergelijke beurs in dit digitale tijdperk is een grote uitdaging. Toch hebben wij als organisatie veel vertrouwen in de kracht van de HILTHO. We geloven in het persoonlijke contact tussen lokale ondernemers en consumenten en vinden het belangrijk om dit podium te blijven bieden.”

Horeca in Horster handen

Bij de organisatie van de HILTHO zijn ook lokale ondernemingen betrokken. De horecadiensten op het evenement worden namelijk verzorgd door Liesbeth’s Grand Café, Restaria en Café de Beurs. Deze Horster horecagelenheden slaan de handen ineen om bezoekers van een hapje en een drankje te voorzien tijdens hun bezoek aan het evenement.

Lokale verenigingen

Iedere editie zijn lokale verenigingen werkzaam voor de HILTHO. De Koninklijke Harmonie van Horst is al sinds de eerste editie verantwoordelijk voor de parkeergelegenheid van de lifestylebeurs. Ook dit jaar zal deze vereniging die taak op zich nemen. Daarnaast zijn ook andere Horster verenigingen actief tijdens de beurs.

Oktoberfest op het HILTHO-terrein

Op zaterdag 14 oktober worden de beursstands vervangen door lange tafels en zal een deel van het HILTHO-paviljoencomplex worden omgetoverd tot een Oktoberfest-tent. Het Oktoberfest georganiseerd de drie horecagelegenheden die ook de horeca tijdens de HILTHO verzorgen.

Grote afbeelding: ©Ania Liesting fotografie