Een groot evenement als de HILTHO vraagt natuurlijk om een goede organisatie. Het team van de HILTHO bestaat daarom uit vakspecialisten die elk een deel van de organisatie voor hun rekening nemen. We gaan met hen in gesprek over hun aandeel in de grootste paviljoenbeurs van Nederland. Deze keer aan het woord: Eric Schoeber. Hij is verantwoordelijk voor het productionele gedeelte van de HILTHO.

Ervaring in de evenementenbranche

“Ik ben al 20 jaar werkzaam in de evenementenbranche. Zo verzorg ik onder andere het tourmanagement van Rowwen Hèze en Heideroosjes en vlieg ik als tourmanager de wereld over met EPICA. Voor Rowwen Hèze ben ik ook medeverantwoordelijk voor productie van het jaarlijks Slotconcert en voor De Wei In, het nieuwe outdoor festival van de Americaanse band. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de productie van diverse festivals. Om die reden heeft Han Geurts mij benaderd om het productionele gedeelte van de HILTHO voor mijn rekening te nemen.”

Van stroom, water en camerabeveiliging tot tenten

“Binnen de organisatie voor de HILTHO ben ik dus verantwoordelijk voor alles op productioneel vlak. Hierbij denken veel mensen in eerste instantie natuurlijk aan de kenmerkende tenten, maar er komt nog veel meer bij kijken. Zo zorg ik dat er straks stroom, water en camerabeveiliging op het terrein aanwezig zijn. Hiervoor maak ik technische tekeningen, zodat alle leveranciers tijdens de opbouw precies weten wat er op welke plek moet worden aangelegd. Ook verzorg ik de vergunningsaanvraag en het veiligheidsplan.”

Het moment dat het gaat leven

“Als productiemanager vind ik de HILTHO interessant vanwege de grootschaligheid. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik de HILTHO bezocht en was ik geïnteresseerd in hoe de productie van een dergelijk evenement in elkaar steekt. Ik kijk vooral uit naar het moment dat we gaan starten met opbouwen. Dan gaat het echt leven. Als het eenmaal staat, dan draait het wel. Daar heb ik alle vertrouwen in. Voor mij is de HILTHO geslaagd als het evenement zonder incidenten of grote logistieke problemen is verlopen.”

De traditie van de HILTHO wordt voortgezet

“De HILTHO is in mijn ogen belangrijk, omdat bedrijven en verenigingen uit de regio de mogelijkheid hebben om zich te presenteren aan de bezoekers. Ook vind ik het een mooi evenement vanwege de rijke historie. Ik vind het dan ook geweldig dat er na zes jaar afwezigheid weer een nieuwe editie gaat plaatsvinden en de traditie van de HILTHO wordt voortgezet.”